Aku suka makan kek batik ni. So 1st time buat xberapa nak menjadi jugak walaupun sebenarnya senang yang amat la nak buat nya. Banyak kali buat jadi la jugak..hehehe
Kek Batik Yang Belum Dipotong |
Siap Potong |
Bahan-bahan ( 1 loyang )
* 4 sudu serbuk koko (ada org guna milo)
* 1 tin susu cair (biase guna susu carnation evaporated)
* 1 buku buttercup
* 1 biji telur ayam
* serbuk koko (dlm 1 sudu besar)
* 1 1/2 packet biskut marie (lbh sedap kalau gne biskut marie
biase bkn yg perisa koko)
Cara-cara
1- Panaskan kuali (api perlahan), Masukkan butter.
2- Bila dah cair masukkan cepat2 serbuk koko
3- Masukkan susu pekat, kacau
4- Masukkan telur sikit demi sikit
5- Kacau laju2 supaya tak berketul
6- Masukkan biskut marie. Agak-agak da lembut padamkan api..SIAP!!
**SELAMAT MENCUBA**
p/s -kalau da buat, share-sharela dekat sini :)