29/1/2013
BAHAN-BAHAN
BEBERAPA KEPING IKAN TALANG MASIN
BEBERAPA SUDU KARI IKAN
SEBIJI TERUNG DIPOTONG SERONG
BAWANG MERAH & BAWANG PUTIH (DIMAYANG HALUS)
BEBERAPA CAWAN AIR
GARAM SECUKUP RASA
3-5 BATANG CILI
CARA-CARA
TUMIS BAWANG MERAH & BAWANG PUTIH SEHINGGA NAIK BAU
KEMUDIAN MASUKKAN IKAN TALANG MASIN AGAK2 GARING, MASUKKAN PULA SERBUK KARI
MASUKKAN BEBERAPA CAWAN AIR (ikut kuah nak banyak mana)
KEMUDIAN MASUKKAN CILI
KEMUDIAN MASUKKAN TERUNG/TOMATO/ KENTANG..MASAK HINGGA MENDIDIH,
MASUKKAN GARAM SECUKUP RASA
DAH MENDIDIH, ANGKAT, DAN SEDIA DIHIDANG..
SELAMAT MENCUBA!!
No comments:
Post a Comment